lördag 9 april 2011

Grön pasta med sugarsnaps och parmesan

Just hemkommen från en resa i Schweiz, där allting blommade, t.o.m. i Alperna - så högt som på 1750 m. En liten utflykt till Montreux förgyllde mitt illamående efter resan ner genom serpentinerna. Vi tog en promenad längs den gamla kajen Quai des Fleurs vid Genèvesjön, full med stora rosa, vita och lila magnolieträd och kameliabuskar i alla färger och dofter. Och vilka blomsterrabatter! Vi ligger säkert två månader efter. Jaja, jag vet, jag bör inte klaga, tvärtom, vi bör vara tacksamma för att vi i alla fall inte behöver vara rädda för några jordbävningar, tsunamin och förhoppningsvis inte heller några kärnkraftsolyckor.
Men, oj, vad jag längtar efter lite grönska. Man får göra så gott man kan – t.ex. laga grön mat.
Recept
Koka färsk grön pasta.. Skiva och koka (al dente) några sugarsnapsärtor, lägg dem på pastan, ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra efter smak. Finriven färsk parmesanost överst.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Besökare

Totalt antal besökare:
Blogg listad på Bloggtoppen.se