Jag kommer ihåg en söndagslunch när jag var ungefär sex år gammal. Vi satt vid ett runt bord, hela stora familjen, mina mostrar, fastrar, farbröder, kusiner och min mamma. En av rätterna var en pumpastuvning. Det var första gången jag smakade på den och resultatet blev inte så bra. Jag kunde helt enkelt inte få ner den. Du kanske kommer ihåg hur det känns när maten i munnen bara växer, man får den helt enkelt inte ner. Men, på den tiden skulle maten ätas upp, annars fick man inte lämna bordet. Där satt jag och tuggade och tuggade och alla fick vänta på mig och tittade hur det gick. Man skulle kunna tro att jag aldrig mer ville veta av den här rätten. Men vet du hur det slutade? Trots alla teorier? Pumpastuvningen blev min favoritmat. Och inte bara min, utan mina svenska vänners också. Gräddfil och dill är ju ganska så svenska ingredienser. Du måste helt enkelt prova detta, tro mig! Lova!
Recept
4 personer
1 kg zucchini
3 msk smör
3 rågade msk mjöl
3 dl gräddfil
rikligt med hackad dill
1 tsk socker
några droppar vinäger
salt, svartpeppar
Recept
4 personer
1 kg zucchini
3 msk smör
3 rågade msk mjöl
3 dl gräddfil
rikligt med hackad dill
1 tsk socker
några droppar vinäger
salt, svartpeppar
Skala zucchinin, om kärnorna är stora, ta bort dem. Riv zucchinin grovt. Smält smöret, lägg i zucchinin, salta och sautera. Den ska vara lite al dente. Rör ihop grädden och mjölet och rör den i zucchinin. Tillsätt hackad dill. Smaka av med lite socker och några droppar vinäger. Servera med potatis och köttbullar eller bara ett stekt ägg.
Hej Tanja
SvaraRaderaOj vad jag längtat efter detta, har precis varit och köpt zucchini i vår gårdsbutik som öppnat i byn.
Kram Iréne
Jag kom pa en matratt du inte namnar i den goda och smakliga bloggen: anka! Min favorit fagel pa talriken. Har du nan super duper recept, sa dela med mig, ar du snall. Hoppas du fryser nagra kantarellratter sa aven jag kan smaka pa dem nar jag kommer till Uppsala nangang i slutet av oktober. Ha det bra aven med pumpa.;) janek
SvaraRaderaÅh, det var ju den Karin och jag fick smaka, mums! :-) kram, Laura
SvaraRadera