Zucchini, squash, courgette, sak samma. Den är god vad den än heter och vilken form eller färg den än har. Problemet när man odlar dem är att man alltid har för många. Förra året fick jag över 40 stycken, i år blir det kanske färre, det har varit en konstig sommar vad folk än säger. För min del blev det t.ex. inga rödbetor eller brytbönor. Det var skönt att höra Odla med P1 bekräfta att det där med bönor inte bara var mitt problem. Zucchinis smak är ganska neutral. Den är lätt att använda till vad man just behöver. Pastasås, fylld zucchini, moussaka av zucchini, om man är glutenallergiker kan man göra tagliatelle av själva zucchinin, stuvning med gräddfil och dill, eller som här - panerad som wienerschnitzel. Det här är bara början. Om du vill ta del av mina goda recept håll tummarna för att skörden ska bli god
Recept
zucchini
ideal- eller vetemjöl
ägg
ströbröd
riven färsk parmesanost
salt
peppar
Skölj zucchinin och skär den i 5 mm - 1 cm skivor. När den är liten kan du gärna behålla skalet. Vänd skivorna i mjölet, sen i vispade ägg och till sist i ströbrödet - ikväll blandade jag i även riven färsk parmesanost. Stek på båda sidor tills skivorna blir gyllengula. Servera med en god sås gjord på grekisk yoghurt blandad med pressad vitlök, eller med ajvar eller bådadera. Potatis och sallad till. (om du just nu vill hålla diet, ta filmjölk istället för yoghurt).
Låter inte som ett dumt recept det, får jag pröva på här i hemmet nån dag.
SvaraRaderaFin blogg du har förresten, Kram!
Croissant recept