Det mesta av min fritid just nu går åt trädgården. Det blir inte mycket matlagning, jag lever på müsli med färska jordgubbar och mackor. OBS! hemgjord müsli och hembakat bröd. Jag för fortfarande krig mot maskrosor! De som var mina favoritblommor när jag var barn. Jag kommer ihåg fönstret från sovrummet som vette mot en äng. En morgon vaknade man och ängen var gul. Som en gul sammetsmatta. Det ska erkännas att jag inte älskar maskrosorna lika mycket nu när de invaderar min trädgård. Visserligen skrev Göran Greider i DN att man inte ska utrota alla, de är viktiga för bina, men jag undrar om även mina grannar med angränsande trädgårdar har läst artikeln. Vart har sommaren tagit vägen? Ikväll var det bara 9 grader ute, jag längtade efter något varmt att äta. Inspirerad av en nyligen inköpt plättlagg och dinkelmjöl som jag aldrig provade tidigare skapade jag en mycket god maträtt. Du måste prova!
Recept
17 st
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl dinkel- eller vetemjöl
200 g hackad djupfryst (tinad) spenat
1 msk olja eller smör
1 tsk salt
1 tsk mald muskotnöt
nymald svartpeppar
fetaost
Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat, vispa till en jämn smet. Hetta upp laggen och klicka i lite smör. Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut. Servera plättarna som små bakelser, t.ex. tre på varandra med riven fetaost emellan och överst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.