Alltså, tack och lov inte insnöad, men inregnad. När tar det slut? Jag känner mig som Törnrosa, när kommer prinsen/solen och väcker mig till liv? Även fröna har somnat, eller ännu värre, frusit eller dränkts. Det är bara att så om igen. Men när? Och hinner de komma upp innan hösten kommer? Under tiden målar jag verandan i min lilla stuga. För att kompensera för den dåliga sommaren får den bli blå och vit, en känsla av Grekland. Jag kvävs av färgens lukter men kan inte vädra, för då blir det för fuktigt i huset och färgen kommer att ta längre tid att torka. Tur att jag inte är typen som tröstäter, då skulle jag börja rulla vid det här laget. Det är fortfarande smörgåsar med pålägg som gäller, lätt att förbereda och transportera. Här kommer ett recept min syster hittade – jag får dela det med dig, det vet jag.
Recept
125 g röda linser
2dl vatten
1 lök
1 msk rapsolja
2 tsk curry
tomatpuré
salt, peppar
Koka linserna i ungefär 20-30 minuter. Det ska inte finnas något vatten kvar. Mosa dem med en gaffel.
Stek den hackade löken i oljan, tillsätt curry, stek lite till. Krydda. Blanda med en mixerstav till en slät massa. Det blir extra gott om man tillsätter lite tomatpuré. Använd som pålägg med några skivor tomater och färsk lök.
2dl vatten
1 lök
1 msk rapsolja
2 tsk curry
tomatpuré
salt, peppar
Koka linserna i ungefär 20-30 minuter. Det ska inte finnas något vatten kvar. Mosa dem med en gaffel.
Stek den hackade löken i oljan, tillsätt curry, stek lite till. Krydda. Blanda med en mixerstav till en slät massa. Det blir extra gott om man tillsätter lite tomatpuré. Använd som pålägg med några skivor tomater och färsk lök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.