Och nu redan i mer än en vecka! Det gäller att ta vara på varenda sekund, tanka in solen, ljuset, värmen, dofterna och smakerna. Semestern har börjat och tack vare vädret känns det som om man åkte utomlands, till varmare länder. Trots att man bara åker till sin trädgård som är 10 minuter hemifrån. Nu har jag skördat min första sallad och rädisor, blandar vilt alla örter i allt jag lagar och fyller alla vaser med underbara sommarbuketter. Livet känns härligt - man kan inte föreställa sig att vädret kan vara annorlunda.
Jag fortsätter med mina små rätter till sommarbufféer. Det finns flera tillfällen, Midsommar, födelsedagsfester, eller bara vara. Här kommer ett recept på aubergine i vitlöksyoghurt. Jag blev inspirerad av min kollega från Serbien. Du måste bara prova den trots att den inte är så fotogenisk så lovar jag att du i fortsättningen inte kommer att klara dig utan den.
Recept
aubergine
olivolja
grekisk/turkisk yoghurt
salt, peppar
persilja
Skala auberginerna, skär dem på längden, i knappt 1 cm skivor. Pensla skivorna med olivolja och stek på en räfflad panna, de blir som grillade. Stek båda sidorna och vänd dem sen åt andra håll, så att ränderna blir till rutor. Skär de grillade skivorna i mindre bitar och lägg dem i yoghurten blandad med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och hackad slät persilja.
grekisk/turkisk yoghurt
salt, peppar
persilja
Skala auberginerna, skär dem på längden, i knappt 1 cm skivor. Pensla skivorna med olivolja och stek på en räfflad panna, de blir som grillade. Stek båda sidorna och vänd dem sen åt andra håll, så att ränderna blir till rutor. Skär de grillade skivorna i mindre bitar och lägg dem i yoghurten blandad med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och hackad slät persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.