
Nu prunkar örtagården. Jag kan inte tänka mig en Midsommar utan färskpotatis och dill. En typisk svensk sommarrätt som jag tog till mig så fort jag fick smaka den. Där jag kommer ifrån äter man färskpotatis med stekt hackad persilja. Detta måste du bara prova. Det är så gott att jag inte behöver ha något annat till, förutom sallad förstås. Och både den och persiljan kommer nu från min egen trädgård. När du sen lär dig att smör- och knapersteka persiljan, kan du experimentera och blanda i andra örter som t.ex. timjan, oregano, libsticka, mejram. Prova också att smörsteka hela färska salviablad, till både fisk och kött.
Recept
färsk potatis
smör
färsk persilja, helst slätbladig
salt
Skala och koka potatisen. Stek en massa hackad persilja i en massa smör tills den är knaprig. Lägg i potatisen och vänd den så att den blir helt övertäckt av persiljan. Salta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.