I morgon blir det ett år sen jag öppnade min blogg. Det var på uppmaning av en väninna som tyckte att det var ett praktiskt sätt att dela mina goda recept med mina vänner - hennes ord! När jag började, visste jag inte ens vad en blogg var, har aldrig läst någon och gör det inte så ofta nu heller. Efter ett år tittar jag lite på mina texter och recept och ser att väldigt många av dem kommer från mitt forna hemland och många direkt från min egen barndom och familj. Ingen jämförelse med den numera tyska nobelpristagaren i litteratur Herta Müller i övrigt, men de flesta av hennes böcker utspelar sig fortfarande i Rumänien. Man blir inte kvitt sin bakgrund oavsett om man vill eller inte. När det gäller den goda maten, håller jag verkligen fast vid den! Här kommer ett recept på ett jättegott pålägg gjort på hårdkokta ägg. Den har en rolig historia bakom sig. I familjen har det alltid kallats för Polska ägg. Det visade sig dock att ingen av mina polska vänner kände till det. Vårt namn kom säkert till på grund av att min mammas polska väninna brukade bjuda oss på snittar med just det pålägget. Hur som helst är det ett mycket lätt och populärt recept. Mina vänner förväntar sig att pålägget står på bordet när jag bjuder på buffé eller på picknick.
Recept
4 hårdkokta ägg
4 rågade msk smör eller Bregott
1 mindre röd- eller gul lök
1 rågad tsk senap
salt
färskmalen svartpeppar
Mosa äggen med en gaffel, blanda med rumstempererat smör, senap, salt och peppar.Till sist rör in hackad lök.
Recept
4 hårdkokta ägg
4 rågade msk smör eller Bregott
1 mindre röd- eller gul lök
1 rågad tsk senap
salt
färskmalen svartpeppar
Mosa äggen med en gaffel, blanda med rumstempererat smör, senap, salt och peppar.Till sist rör in hackad lök.
Det här pålägget är så gott att även jag (stora systern) använder det.
SvaraRadera