Recept
Deg
180 g vetemjöl
120 g osaltat smör
60 g strösocker
1 äggula
120 g osaltat smör
60 g strösocker
1 äggula
Fyllning
400 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk potatismjöl
1 - 1 ½ dl strösocker1 tsk kanel
400 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk potatismjöl
1 - 1 ½ dl strösocker1 tsk kanel
Smulor överst
40 g smör (helst rumstempererat)
50 g vetemjöl
40 g socker
Blanda ihop till smulor
Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren. Kör till det bildas en degboll. Du kan självklart göra degen för hand. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.
40 g smör (helst rumstempererat)
50 g vetemjöl
40 g socker
Blanda ihop till smulor
Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren. Kör till det bildas en degboll. Du kan självklart göra degen för hand. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.
Skala och skär rabarber i ca 2 cm bitar. Varva rabarberbitarna och de skurna jordgubbarna med en blanding av socker och potatismjöl. Smaksätt med kanel. Lägg fruktblandningen i pajskalet, strö över "smulorna" och grädda i 200 grader i 30-40 minuter. Servera ljummen eller kall.
Det här är en mycket god och användbar deg. Den kommer ursprungligen från ett recept på ostkaka. Nu får den bli en sorts pajdeg.
Det här är en mycket god och användbar deg. Den kommer ursprungligen från ett recept på ostkaka. Nu får den bli en sorts pajdeg.
Hej Tania!
SvaraRaderaÅåå vad god rabarberpajen låter.Spännande att mixa rabarber och jordgubbar!
Den vill jag prova!
Såg att du hade recept på grillad sparris nedan.
Jag älskar sparris.Man kan ju äta det bara som de är!Härligt!
hoppas du har en bra helg!
Kram Anna
Hej Anna,
SvaraRaderaDet stämmer, sparrisen kan man äta bara som den är, jag äter den faktiskt rå. Men det anses lite ociviliserat :-) Helgen är underbar, men var är sommarvädret? Kram Tania