
Rödbetssallad
300 g rödbetor
1 medelstor lök
1/2 tsk kummin
1 msk riven pepparrot
1 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 medelstor lök
1/2 tsk kummin
1 msk riven pepparrot
1 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 dl vatten
salt och nymald svartpeppar
salt och nymald svartpeppar
Koka rödbetorna med skalet kvar. Skala och riv på den grova delen av rivjärnet eller skär i små tärningar eller stavar. Lägg i den hackade löken och den finrivna pepparroten. Häll över oljan och till sist vatten och vinäger. Salta, peppra efter smak. Låt stå lite innan du serverar. Salladen håller sig länge i kylskåpet
Morotssallad
4 stora morötter
3 äpplen
2 msk rapsolja
2 citroner
1 msk honung
2 dl vatten
salt och nymald svartpeppar
Skala och riv morötterna och äpplena. Stänk över oljan. Häll över saft av två citroner blandad med vatten och honung. Salta och peppra efter smak.
Tack för dina kommentarer!
SvaraRaderaAtt var uddaveckorspappa gör det kanske lite lättare att göra allt som bara går att gör den veckan och sen vila lite den andra.
Jag har precis börjat blogga, tog ett tag för Ann att övertyga mig. Att skriva ligger inte för mig, men jag ska jobba på det. Jag hoppas att jag ska kunna skriva lite om utemat på min blogg. Jag paddlar mer än vandrar så frystorkat blir det sällan. Kanske kan jag sno några av dina recept. ;-)
Hej Jonas, sno så mycket du bara vill. Rekommenderar att inte servera frystorkat till barnen :-) Tomatsoppan och ärtsoppan passar utmärkt att ha i en termos och hälla upp när man är ute och behöver värma sig.
SvaraRadera