12 st
500 g nötfärs
1 ägg
1 stor hackad lök
2 dl riven ost
1 msk Ajvar
1 ½ dl ströbröd
salt, nymald svartpeppar
ströbröd till panering
Blanda till en smidig färs och forma till små knubbiga biffar. Vänd dem i ströbrödet, stek i olja eller margarin, ungefär 6 minuter per sida. Här serverade med ugnsbakade gula betor, gula morötter och persiljerot. Servera med t.ex. grillade potatishalvor och en sallad till.
500 g nötfärs
1 ägg
1 stor hackad lök
2 dl riven ost
1 msk Ajvar
1 ½ dl ströbröd
salt, nymald svartpeppar
ströbröd till panering
Blanda till en smidig färs och forma till små knubbiga biffar. Vänd dem i ströbrödet, stek i olja eller margarin, ungefär 6 minuter per sida. Här serverade med ugnsbakade gula betor, gula morötter och persiljerot. Servera med t.ex. grillade potatishalvor och en sallad till.
Dessa biffar fungerar mycket bra även kalla som buffémat. Och - mycket passande till matlådan. Det enda problemet är dock att kollegorna kommer att bli avundsjuka.
Ajvar är en röd kryddig sås från Balkan. Finns mild och stark, använd stark, så får ni lite sting på maten.
Ajvar är en röd kryddig sås från Balkan. Finns mild och stark, använd stark, så får ni lite sting på maten.
Hej Tania,Jag är nu en stor samlare på dina recept, har testat kyckling med äpple och sötpotatis, det blev super. Nu till helgen blir det nog nötfärsbiffar eller någon av sopporna eller, åhhhhhh det finns så mycket gott att välja på. Ha en bra dag kram
SvaraRaderaHihi, vad jag är glad. Du är den tredje som gör kyckling med sötpotatis etc. och alla är mycket nöjda. Och som sagt, allt detta tack vare dig, kram Tania
SvaraRaderaHoppas jag får rapport på allt du provar...