Åtminstone på klockan. Nu, kanske, kommer våren. Dagen var grå men kvällen blev solig och jag kan meddela att det var första gången jag kunde fotografera middagen utan extra belysning. Vilken upplevelse! Kolonilottsföreningen hade årsmöte, bara det gör att man kan föreställa sig att vintern kommer att ta slut. Idag sådde jag mina tomater. 24 små fiberkrukor. Kan någon berätta för mig vad jag ska göra med dem alla? Sex olika sorter, gula, svarta, röda, stora, små och randinga. Bara tanken på trädgården gjorde att jag ikväll längtade efter zucchini. Varsågod här kommer receptet: ugnsstekt kyckling med citron, vitlök och grillade zucchiniskivor till.
Recept
kycklinglår
1 citron
15 hela oskalade vitlöksklyftor
timjan
salt, peppar
olivolja
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form, krydda. Dela citronen i 8 bitar och lägg i formen. Lägg i även de oskalade vitlöksklyftorna. Sprinkla med olja och sätt i ugnen i 200 grader. Stek i 45-60 minuter. Samtidigt med kycklingen, i en annan form, stek stora potatisklyftor, även dessa sprinklade med olivolja. Salta.
Skär den oskalade zucchinin i tunna (1 cm) skivor, pensla med olivolja och stek i en grillpanna, vänd så att du får ett fint rutigt mönster.
1 citron
15 hela oskalade vitlöksklyftor
timjan
salt, peppar
olivolja
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form, krydda. Dela citronen i 8 bitar och lägg i formen. Lägg i även de oskalade vitlöksklyftorna. Sprinkla med olja och sätt i ugnen i 200 grader. Stek i 45-60 minuter. Samtidigt med kycklingen, i en annan form, stek stora potatisklyftor, även dessa sprinklade med olivolja. Salta.
Skär den oskalade zucchinin i tunna (1 cm) skivor, pensla med olivolja och stek i en grillpanna, vänd så att du får ett fint rutigt mönster.
Lova att du äter upp både citronen och vitlöksklyftorna. De är inte där bara för att krydda maten.
Hej!
SvaraRaderaVa' kul med receptinspiration. Jag lagar nästan all min mat och är vegetarian. Jag kommer att kolla dina recept framöver.