lördag 28 mars 2009

Köttfärssås, nästan vegetarisk...


Efter att i en vecka ha varit med och lagat flerarätters middagar åt tretton personer, tycker jag det är skönt att laga något enkelt. Nästa vecka kommer mina nya grönsaker från Ekobeställarna. Det är dags att göra slut på vad som finns kvar från förra leveransen. I frysen hittade jag pyttelite köttfärs, också ekologiskt. Av detta gjorde jag en pastasås, med mycket mer grönsaker än kött. Den blev ”otroligt” god. Som tur blev det över till en lunchlåda också.Den här köttfärssåsen är extra god och nyttig. Jag skriver ingenting om mängderna, du får improvisera, som vanligt, ta det du tycker om.
Recept
lök
färsk paprika
morötter
palsternacka
rotselleri
rotpersilja
vitlök
lite färsk spansk peppar
köttfärs
buljongtärning
krossade tomater

Fräs hackad lök och vitlök i lite olja. Lägg i köttfärsen, mosa den med en trägaffel och stek lite till. Lägg i paprikan skuren i små tärningar, några skivor spansk peppar och de grovt rivna grönsakerna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, kanske lite extra vätska. Smaksätt med salt, peppar, timjan eller oregano. Och libsticka, om ni har. Koka sedan såsen med locket på i ungefär 45 minuter. Servera med pasta och sallad.

1 kommentar:

  1. Hej Tania,

    Här bjuds man som vanligt på en massa smaskigheter. Här hemma ska vi göra något med blomkål - vi bara älskar blomkål - vi får väl se vad vi hittar på...

    Förstod inte riktigt vad du menade med min mailadress på bloggen...men är det den du ser i höger list ?

    Hoppas allt är gott med dig vännen!

    :-)) Ann

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Besökare

Totalt antal besökare:
Blogg listad på Bloggtoppen.se