Mitt kylskåp är alltid överfullt. Det är då jag känner mig trygg. Jag har fortfarande massor med närodlade rotsaker jag köpte för några veckor sen. De håller hur länge som helst. Ikväll blev det en härlig vintersallad. På rödbetor, gulbetor och karottmorötter - små knubbiga morötter som tar kortare tid att koka än rödbetor.
Koka grönsakerna, helst separat för att de inte ska färgas av. Skala, skär i små kuber. Dressa med olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Klipp färsk vitlöksblast över, eller blanda i pressad vitlök.
Under hela vintern kan man få färsk vitlöksblast som är mycket god att dekorera och smaksätta maten med. Stoppa några vitlöksklyftor i en kruka med jord, vattna. Det tar bara några dagar så skjuter blasten i höjd. Klipp, så växer den igen.
Koka grönsakerna, helst separat för att de inte ska färgas av. Skala, skär i små kuber. Dressa med olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Klipp färsk vitlöksblast över, eller blanda i pressad vitlök.
Under hela vintern kan man få färsk vitlöksblast som är mycket god att dekorera och smaksätta maten med. Stoppa några vitlöksklyftor i en kruka med jord, vattna. Det tar bara några dagar så skjuter blasten i höjd. Klipp, så växer den igen.
Hej Tania,
SvaraRaderaÄr så imponerad du bjuder på den ena läckerheten efter den andra - allt ser helt underbart gott ut!
Tyvärr har jag inte bakat foccacia ännu men det kommer - det har varit lite för körigt med annat - men med det här vädret får man mer lust till allt.
Tycker du är superduktig att blogga!!!!!!
Visst är det kul ?
Kan du inte få din syster att komma igång också? Eller hon kanske redan har en blogg ?
Hälsa henne så gott!
Ha det gott Tania och än en gång tack för all din inspiration :-))
Ann
Hej!Halkade in på din blogg på nåt sätt :) Vilka härliga recept och bilder du har.Det värsta är att man blir hungrig av att vara här :) Eller det kanske är bra så att man inspireras till att laga nåt gott!Ha det bra.Hälsningar Anna
SvaraRadera