Det här receptet har jag hittat för många år sen i en kokbok från Medelhavet. Alla älskar den. Nu lagas den av mina vänner både i Bratislava, Budapest, Genève och Dortmund. Men mest hemma hos mig. Bli inte förvånade om soppan inte blir röd trots att den görs på röda linser. Färgen är inte speciellt tilltalande, men smaken desto bättre, jag lovar.
2 msk olivolja
1 stor skalad, hackad lök
3 pressade vitlöksklyftor
350 g röda linser
1 ½ l grönsaks eller kycklingbuljong
salt, nymald svart peppar
2 msk krossad spiskummin
1 msk krossade korianderfrö
libsticka
saft av 1- 2 citroner
Fräs lök och vitlök mjuka i olja på svag värme. Tillsätt kryddor, låt fräsa en kort stund till, lägg i linserna och häll över buljongen. Låt soppan koka i ungefär 30 minuter. Smaka av med citronsaft och färsk koriander.
2 msk olivolja
1 stor skalad, hackad lök
3 pressade vitlöksklyftor
350 g röda linser
1 ½ l grönsaks eller kycklingbuljong
salt, nymald svart peppar
2 msk krossad spiskummin
1 msk krossade korianderfrö
libsticka
saft av 1- 2 citroner
Fräs lök och vitlök mjuka i olja på svag värme. Tillsätt kryddor, låt fräsa en kort stund till, lägg i linserna och häll över buljongen. Låt soppan koka i ungefär 30 minuter. Smaka av med citronsaft och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.