
Focaccia (här ovan än så länge ogräddad) är något man lätt imponerar på sina gäster med. Väldigt lätt att göra, verkligen. Servera till soppa eller sallad. Den går också bra att frysa in och sen tina och värma i medelvarm ugn.
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 msk honung
2 msk olivolja (i själva degen)
12 dl vetemjöl
salt
extra olivolja (både till att sprinkla focaccian innan gräddningen och till bakplåten)
Låt degen jäsa till dubbelstorlek. Kavla ut den på en oljad bakplåt utan kanter. Lägg på svarta urkärnade oliver, Kalamata, de spanska är färgade, strö på grovt salt och färsk eller torkad rosmarin. Gör ganska många hål med tummen och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Sprinkla focaccian rikligt med olivolja och ställ försiktigt i ugnen. Låt grädda i 25 minuter. Skär i rutor, eller långa bitar när du serverar.
Hej igen - nu har jag länkat och gjort ett inlägg om din inspirerande blogg.
SvaraRaderaNär det gäller ändringar på bloggen så är mallen du valt den som styr. Om du går in i Anpassa läge och väljer Layout så kan du sedan välja ny mall och på så sätt se vad som händer med placering av bilder, text osv. Det finns en massa olika mallar så det är bara att prova sig fram.
Om jag ser något fint på någons blogg så brukar jag klicka på klockan t ex så får man fram vart den finessen kommer ifrån och så går jag in där läser och testar. Oftast går det bra eller så brukar jag fråga den som har bloggen hur man gör....
Börja med att testa dig fram med vilken mall du vill ha så kan vi ta nästa steg sen....
Lycka till!
Jag återkommer med mer tips på hur du kan "pynta" bloggen sedan du är nöjd med din mall.
Ha det gott och tack för receptet - foccacia skall jag göra och ta med på skidresan.
Ha det gott och hälsa Sussie så gott!
:-) Ann
Tack Ann, nu har jag "apat" mig efter dig och försökt lägga till antal besökare. Men - vem vet om den funkar? Den står på noll fast du har varit här. Jo, jag ska experimentera mera och jag hoppas att du såg att jag rekommenderar din blogg! Ha det så bra på skidresan - och lycka till med focaccian!!! Jag ska hälsa till Sussie, Tania
SvaraRadera