Städar i kylskåpet för att göra plats åt mina inköp i Bratislava. Och vad hittar jag där? En låda med överbliven potatismos. Jag måste erkänna att den inte såg så inspirerande ut, men oj vad gott det blev. Jag gjorde potatiskroketter. Och till det serverade jag ugnsbakade grönsaker i olika röda nyanser, det blev mycket vackert.
Recept
12 st
3 dl potatismos
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven västerbottenost
1 tsk stark paprikapulver eller chili
salt, nymald svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser och forma små kroketter, vänd dem i ströbröd och fritera i het olja tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Passar mycket bra till matlådan.
Ugnsbakade grönsaker - tema: röttSkär följande grönsaker i tärningar:
sötpotatis
pumpa
morötter
rödbetor
potatis
rotpersilja eller palsternacka
hela vitlöksklyftor
olivolja
grovt salt, peppar, rosmarin
Lägg upp grönsakerna i en långpanna, häll över lite olivolja, rör om med händerna så att tärningarna blir inoljade, baka i 1 timme i 200 grader.
Recept
12 st
3 dl potatismos
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven västerbottenost
1 tsk stark paprikapulver eller chili
salt, nymald svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser och forma små kroketter, vänd dem i ströbröd och fritera i het olja tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Passar mycket bra till matlådan.
Ugnsbakade grönsaker - tema: röttSkär följande grönsaker i tärningar:
sötpotatis
pumpa
morötter
rödbetor
potatis
rotpersilja eller palsternacka
hela vitlöksklyftor
olivolja
grovt salt, peppar, rosmarin
Lägg upp grönsakerna i en långpanna, häll över lite olivolja, rör om med händerna så att tärningarna blir inoljade, baka i 1 timme i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.