onsdag 11 februari 2009

Inspirerad av räkor


I november var jag på en fest och blev serverad något mycket gott. Kocken var inte där så jag kunde inte fråga efter receptet. Men, det går att improvisera. Och förrätten blev ännu godare och vackrare.
räkor
lime
färsk chilipeppar
färsk koriander
röd lök
avokado
croustader

Skala räkorna (inga skalade i burk!). Hacka den röda löken och chilipepparn. Lägg detta i limejuicen, strö över rikligt med korianderbladen och låt stå i minst en timme. Ta lite avokado i varje croustade och lägg över räkblandningen. Dekorera med ännu fler korianderblad. Lägg upp på en bädd av t.ex. machésalladsblad, ta några droppar salladsdressing och strö över granatäppelkärnor.
Jag måste erkänna att jag använder hallonbalsamvinäger trots att jag vet att det varken är riktig balsamvinäger eller hallon - men den är så god!
Detta liknar förstås den peruanska rätten ceviche, som görs på rå fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Besökare

Totalt antal besökare: 30626
Blogg listad på Bloggtoppen.se