måndag 19 juli 2010

Ugnsbakadpotatis med smör och basilika - dags att skörda


I år händer det konstiga saker i min trädgård. Den kanske känner på sig att jag kommer att överge den när jag reser på semester. Den straffar mig helt enkelt. Hallonen har nästan sagt upp sig, morötterna gör sig osynliga och mangolden blommar trots att den inte är plockfärdig än.
Men, potatisen växer, tack och lov. T.o.m. där jag inte har satt den, t.ex. i rosenbusken. Så nu är det dags att skörda den och njuta. Och kombinera med alla underbara färska örter.
Här kommer ett recept jag fick återberättat – ursprungligen från Slovakien.
Recept
Skrubba potatisen, skär den i halvor eller mindre bitar om de är stora. Lägg på en bakplåt med den skurna sidan neråt. Ingen olja!! Baka i ugnen vid 200 grader tills potatisen är mjuk och har fått en knaprig yta. Blanda under tiden smör med jättemycket hackad basilika. När potatisen är klar, skaka den i smörblandningen, salta med flingsalt. Färdigt! Serveras till kött eller fisk eller bara sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Besökare

Totalt antal besökare:
Blogg listad på Bloggtoppen.se