söndag 29 augusti 2010
Pastasås på zucchini
Zucchini, squash och pumpor - de växer så det knakar. Varje år samma sak, man vet redan när man planterar dem att de blir för många, ändå kan man inte låta bli. Det är klart att man måste ha gröna och gula och runda och långa och platta som ser ut som flygande tefat. Man ger bort dem, man fryser in, lägger in, äter så man själv förvandlas till en pumpa – och hittar på nya recept.
2 msk olivolja
1 lök
2 klyftor vitlök
1 chilipeppar
2 mellanstora zucchini
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt, peppar, basilika, persilja, 1 nypa socker
1 grönsaksbuljongtärning
Värm oljan och fräs hackad lök, pressad vitlök och finstrimlad chili tills löken är mjuk. Lägg i riven zucchini och stek i två minuter. Tillsätt tomaterna, (lite socker förhöjer tomaternas smak), buljongtärningen, lägg i några färska örter, salta, peppra efter smak och sjud i ungefär 15 minuter.
Servera med gnocchi eller pasta, dekorera med rostade pumpafrö. Riven parmesanost skadar aldrig...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Besökare
Totalt antal besökare:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.