Ja, nu är jag alltså i "tömma frysen"- perioden. Måste förbereda den för
en ny bär- och grönsakssäsong. Där hittar jag djupfryst pangasius. Jag
blev mycket glad när den dök upp, den lanserades som ett alternativ till
den utrotningshotade torsken. Jag är nämligen inte bara miljömedveten
utan även allergisk mot just torsken. Numera vet man att pangasius odlas
huvudsakligen i Vietnam och där orsakar den stora miljöutsläpp. Så, ut
med pangasius!
Recept
300 g fisk
1 ägg
1 lök
ströbröd
dill, timjan eller persilja
salt och peppar
Hacka löken i matberedaren. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och lägg även dem i matberedaren och finfördela allt tillsammans med ägget till en jämn smet. Salta, peppra, smaksätt med örterna. Tillsätt lite ströbröd så att smeten håller ihop och forma ungefär 8 burgare. Vänd dem i ströbröd och stek vackert guldbruna i olja. Servera med t.ex. stekt potatis med rött paprikapulver och kokta gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.