söndag 15 februari 2009

Kycklingleverpastej utan E635 och smaktillsatser


I oktober 1969 kom jag till Sverige, Uppsala och började läsa svenska på Kursversamheten. Min lärare hette Solveig. Jag är övertygad om att hon var en av de bästa i hela Sverige. Så entusiastisk, engagerad, kunnig, rolig, berest. Att lära sig svenska i sällskap med Solveig blev en mycket rolig resa.
Igår, på Alla hjärtans dag bjöd jag Solveig på brunch! Hon är inte längre så ung, (det är förresten inte jag heller). Jag förklarade att det skulle bli mycket lätt att komma till mig, för det var bara 31 trappor. Typiskt, att jag måste göra bort mig precis inför henne! Hon brukar kalla mig för sin duktiga elev...
Detta fanns, bl.a. på bordet:
Kycklingleverpastej

100 g lök, hackad i större bitar
100 g kycklinglever
100 g smör
1 lagerblad
salt, peppar

Ställ allt i en ugnfast form med lock i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Ta ut och låt svalna lite, mal sen i matberedaren så att den blir så jämn som möjligt. Ställ i kylskåpet innan du serverar.
Även detta recept kommer från min syster! Enkelt och otroligt gott. Mycket populärt numera bland många av våra vänner.

Apelsinsallad
Skala apelsinerna och se till att ta bort även den tunna vita hinnan. Skär dem i tunna skivor. Lägg upp dem på ett vackert fat och lägg över följande. Hackad färsk chilipeppar, ringar av en röd lök, stänk över lite sesamolja. Dekorera med hackad färsk koriander och till sist granatäppelkärnor.

6 kommentarer:

  1. Vilka var de andra två gästerna?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag (systern...) bekräftar att pastejen är god!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Åhhhhhhh vilka underbart härliga recept, din blogg har blivit helt fantastisk. Nu måste jag hem och testa.

    SvaraRadera
  5. Det var Ninni och Solveigs dotter Petra.

    SvaraRadera
  6. Är det flera "fans" som vill ha foto med?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Besökare

Totalt antal besökare:
Blogg listad på Bloggtoppen.se