Här kommer ytterligare ett recept från min barndomsreceptsamling. Ursprungligen kommer receptet från min mammas hem i Budapest. I vår familj har de nu bakats i flera generationer. Om ni tror att ni vet hur vaniljhorn smakar så misstar ni er!
200 g osaltat smör
250 g vetemjöl
100 g mandel
30 g socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Mal mandel i matberedare, sätt till resten av ingredienserna och kör tills det blir en massa. Rulla degen i längder, skär upp och forma små gifflar (4 – 5 cm ). Grädda på en plåt täckt med bakplåtspapper i 10-15 minuter. De ska få lite färg, men får absolut inte bli för mörka. Ta ut plåten och pudra ordentligt med florsocker blandat med vanilj medan de är varma.
Ha alltid en burk med florsocker med riktig vaniljstång i, antingen hela, lite uppklipta, eller med de urskrapade fröna. Om ni inte har detta, ta vaniljsocker, inte vanillin!
200 g osaltat smör
250 g vetemjöl
100 g mandel
30 g socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Mal mandel i matberedare, sätt till resten av ingredienserna och kör tills det blir en massa. Rulla degen i längder, skär upp och forma små gifflar (4 – 5 cm ). Grädda på en plåt täckt med bakplåtspapper i 10-15 minuter. De ska få lite färg, men får absolut inte bli för mörka. Ta ut plåten och pudra ordentligt med florsocker blandat med vanilj medan de är varma.
Ha alltid en burk med florsocker med riktig vaniljstång i, antingen hela, lite uppklipta, eller med de urskrapade fröna. Om ni inte har detta, ta vaniljsocker, inte vanillin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.