tisdag 17 februari 2009

Salta pinnar


Redan som väldigt liten var jag intresserad av matlagning och bakning. En av de få saker jag har med mig från mitt hemland är en handskriven receptsamling. Jag var sex år gammal och har precis lärt mig att skriva. Där finns ett recept på salta pinnar som min mamma brukade servera när vi hade gäster. Ibland fick jag baka på beställning från mammas väninnor, ett bra sätt att få lite fickpengar.
Recept
100 g kokt potatis (låt svalna innan du bakar)
100 g smör
100 g vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg till pensling

Pressa eller riv den kalla potatisen. Tillsätt smör, vetemjöl och salt och gör en deg. Kavla ut på mjölat bord, pensla med vispat ägg, strö över med kummin, grovt salt, sesamfrö eller riven ost. Skär ut långa pinnar med baksporre. Lägg pinnarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i ca 10 minuter.

2 kommentarer:

  1. Vilket bra recept det här var! Jag gjorde dem igår och de blev jättegoda!

    SvaraRadera
  2. Vad bra, tack för feedback. Nu när du "litar" på mig får du prova flera recept. Lycka till.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.